Per què participem en activitats medi ambientals?

La nostra escola sensibilitzada en construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat, participa activament en temes medi ambientals.
Temes quotidians, com ara el reciclatge o la recollida selectiva dels residus, els embolcalls dels entrepans
o la recuperació de materials de rebuig, tenen una especial consideració des del punt de vista educatiu,
i queden incorporades al currículum.
Cada curs ens plantegem nous reptes per sensibilitzar el nostre alumnat.





dijous, 15 de novembre del 2012

L'Ecosafari de Cicle Mitjà al Parc del Guinardó i Assessorament del Conservador

Hem passat un magnífic matí assolellat de tardor al Parc del Guinardó aprenent moltes coses interessants sobre la vegetació.

Hem après a identificar espècies, a valorar el que tenim a prop i a reconèixer arbres, arbustos i herbes.
Ara ja sabem com és un garrofer, un eucaliptus, una olivera, el xiprer, el palo-rosa (procedent de Brasil), el pi blanc, l'alzina, la morera, el taronger bord...
Pel que fa als arbustos, hem vist els baladres, el marfull, el llorer i d'altres. Sabem ja també que el pitosporum és un arbust de flors blanques (floreix a la primavera) procedent de Japó.

Hem après també a reconèixer plantes aromàtiques com ara la lavanda i el romaní.

Hem observat també l'esparreguera i com l'heura s'enfila als troncs dels arbres...

Volem agrair al Cristian, un dels conservadors del parc, les seves explicacions i l'interès per mostrar-nos tota la varietat d'espècies.


Tanmateix, l'Ecosafari proposat per la Laia i el Professor Roots, ens ha semblat divertit i interessant; ara ja sabem què és una llavor alada, que la Natura és una font inesgotable de coses curioses, que l'olivera pot viure tres mil anys, i que hem de tenir cura dels éssers vius que ens envolten...

Ens ha agradat particularment que el Professor Roots ens parlés de les sequoies i el diàmetre extraordinari del seu tronc; ens ha agradat també la seva indumentària estrambòtica, i que per referir-se a una pinya, hagi dit "la flor de fusta".
Deuen ser coses dels exploradors africans...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada